Pablo Picasso

Pablo (Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y) Picasso...een hele mond vol...

De loopbaan van Picasso kan opgedeeld worden in verschillende perioden: de blauwe periode, de roze periode, de kubistische periode (een stijl die hij samen met George Braque ontwikkelde), de klassieke periode, de surrealistische periode, de astracte en latere periode. Telkens wanneer er zich een verandering in zijn stijl voordeed, was dat vooral te danken aan een nieuwe muse/minnares waarop hij verliefd was.

Naast de vrouwen, is ook zijn pacifisme en strijdloos verzet tegen de verschillende wereldoorlogen en burgeroorlogen een inpiratie geweest voor zijn werk. Hij uitte op deze manier zijn ongenoegen over Franco, maar heeft nooit de wapens opgenomen. Waardoor zijn tijdgenoten vonden dat hij laf was. Zijn werken 'Guernica' en 'Bloedbad in Korea' zijn hier voorbeelden van.

Uiteindelijk is hij gestorven op 91-jarige leeftijd aan de gevolgen van een longontsteking en is begraven bij Aix-en-Provence. 

 

Artiest in de kijker

Via cartoon-achtige ventjes zware onderwerpen als aids, apartheid en drugs aanklagen, dat kan enkel Keith Haring.
Lees meer

Geef een cadeaubon

Ben je op zoek naar een leuk cadeautje voor een kunstliefhebber, maar je kan zelf niet kiezen? Verras je familie of vrienden dan met één van de cadeaubonnen van The Paper Plane.

Inspiratie

wij zijn zo overtuigd van onze magneten dat we een korting geven van 10% bij aankoop van 3 magneten en 15% bij aankoop van 5 magneten of meer. Doe eens zot en fleur je magneetbord thuis of op het werk op met onze kleurrijke magneten. (geldig op alle magneten)
Magneten troef!