Piet Mondriaan

Het schetsen en schilderen werd hem met de paplepel ingegeven via zijn vader, een tekenleraar en zijn oom, een kunstschilder.

Het is pas op 45-jarige leeftijd dat elk naturalisme uit het werk gaat verdwijnen en hij zijn typische abstracte werken met rood, gele en blauwe vlakken,

aangevuld met wit, grijs en zwart gaat schilderen.

In het tumult van de tweede wereldoorlog verhuist hij naar New York, waar hij op 71-jarige leeftijd overlijdt aan een longontsteking.

Zijn laatste werk is 'Victory Boogie Woogie' dat te bezichtigen is in het Gemeentemuseum Den Haag. Bij dit werk zijn de lijnen ook opgedeeld in kleurvlakken, waardoor Mondriaan tot de conclusie gekomen was dat lijnen eigenlijk ook vlakken zijn.

Artiest in de kijker

Via cartoon-achtige ventjes zware onderwerpen als aids, apartheid en drugs aanklagen, dat kan enkel Keith Haring.
Lees meer

Geef een cadeaubon

Ben je op zoek naar een leuk cadeautje voor een kunstliefhebber, maar je kan zelf niet kiezen? Verras je familie of vrienden dan met één van de cadeaubonnen van The Paper Plane.

Inspiratie

wij zijn zo overtuigd van onze magneten dat we een korting geven van 10% bij aankoop van 3 magneten en 15% bij aankoop van 5 magneten of meer. Doe eens zot en fleur je magneetbord thuis of op het werk op met onze kleurrijke magneten. (geldig op alle magneten)
Magneten troef!